....................................."Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος
..................................................."Η εξομολόγηση ενός πυρην. φυσικού" Ελληνικά Γράμματα

...κλείστε τα αυτιά σας στα παπαγαλάκια...κλικ στη φωτό...

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Σχόλιο για τη δήλωση Κάμερον περί κλεισίματος των συνόρων σε Έλληνες από ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ...

Κουρουμπλής για Κάμερον: Μήπως τα ελληνικά μουσεία στολίζονται από κλεμμένα έργα;


Σχόλιο για τη δήλωση Κάμερον περί κλεισίματος των συνόρων σε Έλληνες από ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ...
Κουρουμπλής για Κάμερον: Μήπως τα ελληνικά μουσεία στολίζονται από κλεμμένα έργα;...
«Πολιτικά και διπλωματικά απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής τη δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον σχετικά με την πρόθεση της Μεγάλης Βρετανίας να κλείσει τα σύνορά της στους Έλληνες πολίτες, μετά από ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι «τέτοιου τύπου ολισθήματα δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης, που είναι απαραίτητο προκειμένου να αντιμετωπίσει η ΕΕ την οικονομική κρίση που την πλήττει συνολικά».

Επιπλέον, ανέφερε ότι, καθώς η Μεγάλη Βρετανία «φιλοξενεί, στο έδαφός της, την έδρα του κερδοσκοπικού τραπεζικού συστήματος που αποτελεί τον πυρήνα δημιουργίας των προβλημάτων που βιώνουν καταστροφικά οι ευρωπαϊκές χώρες και, ιδιαίτερα, η Ελλάδα, ο κ. Κάμερον θα όφειλε να προβεί σε σχετικές διορθωτικές κινήσεις στο εσωτερικό της χώρας του, προτού προβεί, με απαράμιλλη ομολογουμένως ευκολία, σε διαλυτικές των ευρωπαϊκών δεσμών δηλώσεις».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε όλες τις προβλεπόμενες διπλωματικές κινήσεις, προκειμένου ο κ. Κάμερον να αναιρέσει τις σχετικές δηλώσεις, «οι οποίες πλήττουν τόσο την αξιοπρέπεια της χώρας μας, όσο και την αρχή της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών που συνιστά έναν εκ των θεμέλιων λίθων της ευρωπαϊκής ενοποίησης».
Ακόμη, ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι «ο κ. Κάμερον και οι συν αυτώ, οφείλουν να θυμούνται ότι ο λαός στον οποίο απευθύνονται, στους δύο παγκόσμιους πολέμους, ανιδιοτελώς στάθηκε στο πλευρό της Μεγάλης Βρετανίας, πληρώνοντας τεράστιο τίμημα» και κατέληξε: «Μήπως τα ελληνικά μουσεία στολίζονται από κλεμμένα έργα υψηλής πολιτιστικής αξίας και ως εκ τούτου ο κ. Κάμερον αισθάνεται ότι μπορεί να απευθύνεται με αυτό τον τρόπο στη χώρα μας;».

_______________________
πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου