....................................."Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος
..................................................."Η εξομολόγηση ενός πυρην. φυσικού" Ελληνικά Γράμματα

...κλείστε τα αυτιά σας στα παπαγαλάκια...κλικ στη φωτό...

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Χάικε Χάνσε: Είμαστε όλοι Έλληνες - Heike Hänsel: Wir sind alle Griechen

Η Αριστερά (Die Linke) είχε προαναγγείλει ότι θα καταψηφίσει το σχέδιο, όπως και έκανε, ζητώντας άλλο δρόμο για την Ελλάδα.Στο πλαίσιο αυτό Γερμανίδα βουλευτής είπε από το βήμα της Βουλής με σπαστά Ελληνικά: «Είμαστε όλοι Έλληνες», θέλοντας έτσι να δηλώσει τη συμπαράσταση της στον Ελληνικό λαό.
Πρόκειται για την Χάικε Χάνσελ, η οποία τόνισε πως ντρέπεται που η Γερμανική Κυβέρνηση φέρνει καθημερινά ολοένα και περισσότερο στην εξαθλίωση τον Ελληνικό λαό.
Σε άλλο σημείο μάλιστα σχολίασε το γεγονός πως... ο 86χρονος πλέον Μίκης Θεοδωράκης κατεβαίνει και αγωνίζεται ακόμα και τώρα στους δρόμους για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα όλων των Ελλήνων.


Heike Hänsel: Wir sind alle Griechen! video


Aνατολική Αττική News "Blog": Μυστικό έγγραφο που βρίσκεται στην κατοχή Αμερικαν...

Aνατολική Αττική News "Blog": Μυστικό έγγραφο που βρίσκεται στην κατοχή Αμερικαν...: Σάλο έχει προκαλέσει μυστικό έγγραφο που βρίσκεται στα χέρια Αμερικανών τραπεζιτών και φωτογραφίζει την Παρασκευή 23 Μαρτίου ως την ημέρα χ...

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Ο νόμος που αφορά την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο Εξωτερικό ξεσήκωσε θύελλες αντιδράσεων




Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση: Αγωνία , αγανάκτηση αλλά συνέχιση των αγώνων.





Κανένα θέμα δεν απασχόλησε περισσότερο την Ομογένεια το 2011 όσο το εκπαιδευτικό .

Ο νόμος που αφορά την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο Εξωτερικό ξεσήκωσε θύελλες αντιδράσεων ανά τη Γερμανία, όπως αναφερόμασταν μήνα με το μήνα στα ρεπορτάζ μας. Το 2012 δεν ξεκίνησε διαφορετικά.
Με επιστολή του συντονιστή εκπαίδευσης Δρ. Βαρβάτη που από τις 23.01.12 μοιράστηκε στα σχολεία της NRW ξεκίνησαν οι αντιδράσεις.
Η ενημερωτική επιστολή ανέφερε τον Νόμο 4027/2011 (ΦΕΚ 233 τ. Α / 04.11.2011) που προβλέπει τη σταδιακή κατάργηση του Λυκείου ως βαθμίδα εκπαίδευσης. «Όλα τα Λύκεια, εκτός από τα δίγλωσσα, καταργούνται σταδιακά.
Οι τελευταίοι μαθητές, οι οποίοι θα εγγραφούν στο λύκειο κατά το σχολικό έτος 2012-2013, θα είναι εκείνοι που φοιτούν φέτος ( τώρα ) στην Γ’ γυμνασίου.» Αυτοί σε κάθε περίπτωση θα αποφοιτήσουν κανονικά.
«Τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια δε θα κλείσουν. Θα κλείνουν ή θα συγχωνεύονται με άλλα μόνο εκείνα, στα οποία ο αριθμός των μαθητών θα ελαττώνεται τόσο ή το εκπαιδευτικό τους επίπεδο είναι τόσο χαμηλό, ώστε να μη δικαιολογείται η διατήρηση τους (αρθ.6,παρ.1) »

Με αφορμή των πολλών επανειλημμένων ερωτήσεων των γονέων, όπως αναφερόταν στην επιστολή, ακoλουθούσε ενημέρωση που αφορούσε τη μεταγραφή μαθητών στα γερμανικά σχολεία της NRW.

Η Συνομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Γερμανίας με ανοιχτή επιστολή προς τους έλληνες γονείς χαρακτήρισε την ενέργεια του συντονιστή ως ενέργεια που έσπειρε πανικό στην Ομογένεια. Τονίζει ότι η Ομογένεια, γονείς, φορείς, κοινότητες, ομοσπονδίες , « έχει κάνει γνωστή προς όλες τις κατευθύνσεις, την πλήρη αντίθεση της, με το Νόμο και έχει δρομολογήσει νόμιμες ενέργειες για την απόσυρση ή την τροποποίησή του, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο, την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό.» Παράλληλα καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε όλη την Γερμανία «να δυναμώσουν τον αγώνα τους» και κάνει έκκληση στους γονείς να μη μετακινούν τα παιδιά τους από τα ελληνικά σχολειά και τους νέο- μετανάστες να γράψουν τα παιδιά τους σε αυτά.

Στο ίδιο πλαίσιο και η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Β.Ρ.Β . «Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι παρακολουθούμε μία άνευ προηγουμένου απαξίωση και πολιορκία των ελληνικών σχολείων της Γερμανίας, που ξεκίνησε το 2010 αλλά φαίνεται να εντείνεται και να κορυφώνεται τον τελευταίο καιρό»
Καλούν τους συναδέλφους τους να τονίσουν τα πλεονεκτήματα των ελληνικών σχολείων.

«Το απολυτήριο του ελληνικού λυκείου της Γερμανίας σε συνδυασμό με τις ειδικές εξετάσεις των ομογενών οδηγούν στην απόκτηση του Abitur και την πρόσβαση τόσο στην Ανώτατη Εκπαίδευση της Γερμανίας όσο και στην Ανώτατη εκπαίδευση της Ελλάδας. Πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι στα Ελληνικά Γυμνάσια π.χ. το 25% του ωρολογίου προγράμματος είναι στη γερμανική γλώσσα, που σημαίνει ότι οι μαθητές αποκτούν γλωσσική επάρκεια της χώρας διαμονής και ταυτόχρονα διατηρούν και καλλιεργούν τη γλώσσα, την ιστορία, τη θρησκεία, και τον πολιτισμό της χώρας μας. » Κάνουν και αυτοί έκκληση στους γονείς «να μην ενεργούν βιαστικά και επιπόλαια μετεγγράφοντας τα παιδιά τους στα γερμανικά σχολεία.», επίσης επισημαίνουν ότι «η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος είναι πάντα μια τεράστια δοκιμασία για το μαθητή και την οικογένειά του και δεν είναι πάντα συνδεδεμένη με θετική εξέλιξη.»

Στην Φρανκφούρτη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012 στο DGB Haus συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας Γονέων Ελληνικών Σχολείων Φρανκφούρτης.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι γονέων των σχολείων της Σααρλάνδης, των συλλόγων ΔΙΑΛΟΓΟΣ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ, της τοπικής ΕΛΜΕ, εκπαιδευτικοί και αρκετοί γονείς.
Για ακόμη μια φορά εκφράστηκε η αντίθεση με το νόμο για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση και προγραμματίστηκαν οι μελλοντικές δράσεις.: Συμπόρευση της Πρωτοβουλίας με τις Ομοσπονδίες υπό την αιγίδα της Συνομοσπονδίας και συμμετοχή εκπροσώπου της Πρωτοβουλίας σε μελλοντική συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Παράλληλα συνέχιση συλλογής υπογραφών ενάντια στο Νόμο για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση και αποστολή του ψηφίσματος στο αρμόδιο υπουργείο, σε πολιτικούς και θεσμικούς φορείς και σε ΜΜΕ.

Έλενα Πτηνοπούλου






Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη θα κατεθέσει στις 22 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ


 Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ



Απαντήσεις στις καταγγελίες για την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009 αναμένεται να δώσει στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη στις 22 Φεβρουαρίου, το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ και Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου...
.
Oι υπόθεση έχει μεταβιβαστεί εδώ και μέρες στη Βουλή, ενώ η καταγγελία αφορά εσκεμμένη αναθεώρηση του ελλείμματος από το 12% – 13% στο 15,4% προκειμένου να είναι μεγαλύτερο της Ιρλανδίας, για να επιβληθούν στη χώρα σκληρά μέτρα λιτότητας μέσω του μνημονίου.

________________
Πηγη: